dijous, 14 d’agost del 2008

Entrevista a... Pep Barris

Pep Barris (entrenador)


“Comença la pre-temporada. Com té previst preparar l’equip per aquesta nova temporada 2008-2009?”
Semblant a les últimes, ja que els resultats han estat força bons. Si cas incidir a jugar més en bloc, no deixar espais entre línies i millorar l’estratègia.

“Com veu l’estat físic dels jugadors? Es noten les vacances?”
En general bé, tot i que sempre hi ha algun jugador que li costa més agafar la forma i que l’hi convindria fer “hores extres” i d’altres que ja estant a “tope”.

“Parlem dels jugadors que han marxat: Què suposaran per l’equip i pel club les seves baixes?”
Per l’equip espero que no suposin massa, tot i sabent la importància de les baixes que hem tingut. Jo crec que entre tots hem de suplir la falta d’aquests jugadors treballant més en conjunt i buscant la velocitat alhora de jugar en atac, a part de la participació de jugadors que l’any passat no varen poder rendir al seu nivell per unes causes o altres. (lesions, exàmens, motivació, viatges).
Pel club s’han anat uns jugadors que portaven molts anys jugant aquí i segur que sentirem (junta i entrenador) la seva marxa, però pràcticament tots seguiran implicats amb el club. (En Jordi Prat serà entrenador de porters, en Joan Barrio seguirà a la junta, en Jordi Reyes ens ajudarà en alguns entrenaments, en Carles Valeri seguirà entrenant-se i si convé segur que jugarà, en Xevi Pagès espero que no desconnecti del tot i vingui a entrenar, en Lluis Fenollar s’ha agafat un any sabàtic a Anglaterra i en Xevi Subirana esperem que passi las opos de bomber i també el tinguem aviat aquí ajudant-nos com sempre a fet quan l’hem necessitat.


“Així doncs, els fitxatges que s’han fet són els adequats? Supliran les baixes?”
Jo crec que si . Hem fitxat un porter l’Albert Borrat (Sant Esteve) que suplirà en Prat. Un migcampista en Sergi Bermudez “Sei” (Les Preses) al lloc d’en “Feno”. Un davanter en Javi Lopez (Sant Roc) en comptes d’en Xevi Pagès i tenim a prova l’Esteve (Bosc de Tosca) que podria ocupar la posició de lateral esquerre “esquerrà”.


“Podria explicar una mica la idea/visió que té dels nous jugadors?”
Albert Borrat (Porter). Esta molt a sobre i ordena la defensa, te una bona sacada de porteria. Ha de millorar les sortides per alt i els blocatges sota pals.
Sergi Bermudez (Mig- interior). Bona col·locació a mig camp. Va bé de cap. Ha de tenir més arribada i buscar la passada interior als davanters.
Javi Lopez (Davanter – Extrem). Acaba bé les jugades, és ràpid i té bona visió de les jugades. Ha de tenir més mobilitat i millorar la seva col·locació defensiva.
Esteve (Lateral – interior). Té una bona tècnica, és ràpid i “esquerrà”. Esta acostumat a jugar més endavant, i l’hi costa adaptar-se a la posició de lateral i el sistema en zona. A de posar-se bé físicament ja que ha estat un any sense jugar. Hem de veure’l més entrenaments i als partits de pre-temporada per acabar de valorar-lo.


“Es marca algun/s objectiu/s? Quins?”
L’objectiu és anar partit a partit i ser el màxim de competitius per poder guanyar a qualsevol equip de la categoria.

“Com veu la motivació de l’equip per afrontar aquesta nova temporada?”
La motivació la veig bé, ja que hi ha molt de jovent i amb moltes ganes d'entrenar i fer una bona campanya.

“Què li semblen els rivals de la pre-temporada?”
Els rivals són el que sempre intentem buscar: Equips de segona regional o més amunt i que siguin d’un altre grup. A part del torneig de La Vall, que sempre som els mateixos equips, els altres rivals compleixen aquests requisits i em semblen bé.

“Parlem de la lliga. Com veu el calendari? Un derbi només de començar, contra el Bosc de Tosca, un equip que s’ha reforçat molt i que possiblement a final de temporada estigui lluitant pel títol; Vidrerenca, Cassà... Complicat?“
Sí, en principi sembla un calendari una mica complicat, però també crec, que és millor jugar amb els equips que opten a pujar al principi, que no estant tan rodats, que no un cop entrada la temporada quan ja tenen acoblats els nous fitxatges. Em preocupa més el calendari de festes i casaments que tenim abans d’aquests partits. De totes maneres hem de jugar contra tots els equips i no en podem desmerèixer cap. La temporada passada ja vam demostrar que podem guanyar a qualsevol equip, però que també podem perdre contra qualsevol.

“I parlant de derbis, ja sabem que falta molt pel partit contra Les Preses, però s’espera amb ganes, no?”
Sí, però no més que jugar contra el Bosc de Tosca, Hostalets, Hostoles, Sant Joan, etc...
De totes maneres crec que a tothom ens ha d’agradar jugar aquest derbi, ja que ens coneixem tots, entre setmana es crea un caliu especial i això fa que la gent vingui al camp i visqui una mica més el partit. També, lògicament, els jugadors que han jugat en l’equip rival els fa estar molt motivats. Això és la “salsa” del futbol i tothom que ha jugat ho a d’entendre sense buscar polèmiques.

“Per acabar, podria pronosticar quina posició quedarà el Joanetes CF aquest any?”
Una posició entre el 6è i el 9è estaria bé, però cal anar partit a partit i no posar-se cap objectiu a llarg termini.

"Gràcies per la teva atenció i fins aviat."

Dimecres 13 d'agost de 2008,

Miquel P.C.