dimarts, 15 de setembre del 2009

Entrevista a... Gerard Comas!


Gerard Comas (capità)

“Hola Gerard! Després d’unes quantes entrevistes ha arribat el seu torn, el capità. Què li sembla que l’Àngel Darné (Nane) hagi deixat la capitania? Per l’equip sempre serà el capità honorífic, no?”

Crec que la decisió correspon a un canvi generacional a l'estil dels últims canvis de l'equip tot i que personalment crec que mentre en Nane segueixi en actiu sempre serà un model a seguir, una opinió a escoltar i un jugador important a tenir molt en compte, és a dir, el primer capità o capità honorífic.

“Podríem dir que vostè ja té per mà això de ser capità, oi? Sabria dir quants anys fa que porta el braçalet?”

Anys concrets no ho sabria dir però si que les últimes temporades ja he tingut el privilegi de portar el braçalet del Joanetes durant la meva etapa com a segon i tercer capità en substitució o absència del mateix Nane o Valeri, dos jugadors històrics i de llarga trajectòria al club.

“Si no ho tenim entès malament el segon capità és en Lluís. S’ha pensat en un tercer capità?”

Correcte, en Lluís serà el segon capità. Personalment valoro aquesta decisió com a molt encertada ja que es tracta d'una persona que ja porta anys al club i amb capacitat per aportar tranquil·litat i diàleg al conjunt i, també, festa i bon rotllo...

També existirà o ja existeix la figura del tercer capità que formalment encara no s'ha establert però personalment tinc molt clar sobre qui ha de recaure aquest privilegi o responsabilitat. No se si finalment serà una decisió tècnica del mister o de l'equip però tot em fa pensar que el resultat serà el mateix... No cal dir noms, no???

“Creu que el tercer capità s’hauria d’escollir per votació de tot l’equip, l’hauria d’escollir el míster o s’hauria d’assignar per “veterania” com en lluís i tu?”

Com a sistema d'elecció del tercer capità apostaria per una votació de tot l'equip però, tal i com he comentat anteriorment, tinc la sensació que el jugador escollit seria el mateix amb qualsevol dels sistemes. A nivell d'observació també m'agradaria pensar que addicionalment a la veterania els tres capitans de l'equip també hem estat escollits per intentar aportar altres valors, no?

“Expliqui’ns una mica la seva visió d’aquests últims anys... El Joanetes puja a 2a regional per primera vegada a la seva història, es manté un any i torna a baixar al següent. On creu que es va fallar?”

És difícil trobar motius concrets per justificar tant l'èxit de l'ascens a segona regional com la desil·lusió del descens de la temporada passada ja que la base de l'equip fou la mateixa. Això ens demostra que un mateix equip pot passar de tot a res simplement cuidant aspectes com la implicació, la responsabilitat, el treball en equip, etc. Sempre cal recordar que el futbol és un esport d'equip i l'èxit individual no compte si no va acompanyat de l'èxit de tot el col·lectiu. Crec que l'experiència de la passada temporada ens ajudarà a millorar i madurar com a equip per no recaure en els mateixos errors...

“Parlem de coses més positives... aquesta pretemporada el Joanetes està donant una bona imatge. Al Torneig de la Vall es va guanyar per 0-2 a l’En Bas, el proper rival a la lliga (primera jornada) i es va perdre a la final contra els Hostalets per 2-4, però es va mantenir l’empat fins els últims 5 minuts. Com va veure l’equip?”

Les primeres sensacions i resultats d'aquests partits de pretemporada són bones però també veig que encara arrastrem errors puntuals de la temporada anterior com poden ser la precipitació i el nerviosisme en moment puntuals i vitals dels partits. També crec que la mala previsió i les dates precipitades del calendari aplicat per la federació, no ens han permès disputar més partits per tal de realitzar una pretemporada complerta tal i com estava prevista pel mister amb l'objectiu de millorar alguns d'aquests aspectes.

“Com veu els nous fitxatges? Creu que hi ha alguna posició una mica descoberta o veu un equip equilibrat i competitiu per 3a regional?”

Els fitxatges han estat molt correctes ja que, vist fins al moment, ens aporten aspectes molt interessants i diferents com la veterania i l'esperit col·lectiu i golejador d'en Kel, el compromís i el treball defensiu de l'Albert i la joventut i la il·lusió compartida d'en Carles i en Jaume.

Amb aquests jugadors han compensat les línies més mancades d’efectius com és la defensa però també opino que no per falta de qualitat sinó de quantitat que la davantera és el punt més desequilibrat del grup. Espero canviar d'opinió a final de temporada ja que els tres únics davanters m'hauran tapat la boca amb un bon sac de gols i bon joc.

“Què en pensa d’aquest descens del Joanetes i l’ascens del Sant Privat?”

Sóc molt realista i al final tothom té el que es mereix, és a dir, una mala temporada del Joanetes ha estat sinònim de descens i una bona temporada acompanyada de la sort de les compensacions de categories ha significat l'ascens del Sant Privat. Potser un final inesperat però real... Així, només desitjar molta sort als dos equips per els seus clars objectius de l'actual temporada: l'ascens del Joanetes i la permanència del Sant Privat. Serà molt necessària pels dos, segur!!!

“Vostè que forma part de l’equip i de la junta, hi ha alguna novetat de qualsevol tipus que ens pugui explicar?”

Mmm... No!!! Com tots molt bé sabeu, el Joanetes és un club transparent on les decisions es prenen col·lectivament segons la opinió de tothom, és a dir, de la pròpia junta però també segons els jugadors i els tècnics de l'equip.

Ah! No està res previst ni parlat però com a membre de la junta i part implicada com a jugador, prometo treballar per aconseguir alguna recompensa interessant per assolir els objectius marcats...

“Mullis i relacioni cadascuna de les paraules següents amb el nom d’un jugador de l’equip/entrenador/persona de la junta:

Lluitador: Adrià Casals, tot cor i entrega per l'equip.

Necessari: David López, el termòmetre i l'equilibri de l'equip.

Crack: Albert Cruz, el més petit i tècnic de l'equip.

Model a seguir: Albert Borrat, tot i la seva curta trajectòria a l'equip.

“L’Albert Borrat, el nostre entrevistat anterior va dir textualment que li preguntéssim el següent: “Com s'ho fa per perdre i recuperar tantes pilotes com perd en un partit?jejeje” Què respon vostè?”

Doncs... Simplement que té part de raó i com a comentari irònic però també tècnic representa un aspecte personal a millorar. Però per tornar-li la patata calenta m'agradaria preguntar-li “com ho fa per simular parades impressionants per a la foto de la portada dels diaris amb pilotes que van simplement a un metre del cos? Jejeje...”

“Ara és el seu torn, quina pregunta li faria al nostre proper entrevistat, en Lluís (2n capità)?”

Seré més constructiu que l'Albert Borrat i amb l'objectiu de millorar el club li preguntaria quina decisió a nivell organitzatiu, tècnic, social, etc. prendria si fos el President del Joanetes? Toma Lluís mulla't...

“Per acabar, podria pronosticar quina posició quedarà el Joanetes CF aquest any?” (Recordem que en Borrat no es va voler mullar en aquest aspecte...)

Realment crec que hi ha un equip compensat com per estar a les posicions capdavanteres de la taula classificatòria però, òbviament, resulta impossible fer una previsió exacte de la posició final ja que com he comentat anteriorment tot depèn de la qualitat de l'equip però també depèn dels detalls i el factor sort que sempre cal tenir al costat. Però com que simplement es tracta d'un pronòstic amb mullaré dient que el Joanetes quedarà segon classificat però en la promoció d'ascens (si existeix) o com a millor segon pujarà de categoria.

Divendres 11 de setembre de 2009,

Miquel P.C.