dijous, 2 de febrer del 2012

JORNADA 18

Crònica :
Aquest dissabte el Joanetes tenia un partit dificilíssim contra l’Atlètic Olot, en un camp on encara no s’hi havia guanyat mai. L’equip havia de fer front tant al rival com a les baixes temperatures que hi havia en aquella hora.
L’equip va ser comandat per la tripleta Barris, Prat i Subi, perquè en Font tenia un important compromís familiar.
Des del primer minut ja es va veure que seria un partit molt complicat, i que, tot i que l’equip rival no està en les primeres posicions de la classificació, té equip per està més amunt.
El Joanetes va sortir amb l’habitual 4-4-2 i amb la intenció de jugar la pilota, però l’Atlètic va plantejar un equip amb una gran acumulació de gent al mig del camp i amb un únic referent en punta. Aquesta disposició va dificultar molt el joc del Joanetes, que es trobava amb certa llibertat per tocar la pilota des de la defensa, però quan intentava arribar al mig del camp era gairebé impossible fer-hi arribar la pilota, ja que ens esperaven al mig del camp. A més, cada cop que l’Atlètic robava una pilota, sortien quatre o cinc homes molt ràpidament cosa que ens deixaven amb inferioritat a darrera.
El Joanetes, però, va intentar ser fidel al seu estil i va voler jugar la pilota, però va ser incapaç de trencar la teranyina rival. Llavors l’equip va intentar alternar passades curtes amb passades llargues a les bandes, però tampoc sense gaire èxit. En una d’aquestes pèrdues de pilota l’Atlètic va fer un contraatac molt ben portat i en una indecisió entre la defensa i en Lluís ens van marcar un gol que es va convertir en l’ 1-0 en el minut 25.
En aquell moment l’equip va començar a reaccionar i va avançar la seva pressió a tot el camp. Tot i els riscos que comportava aquesta pressió i el fet d’haver avançat les línies, això va començar a donar fruits i el Joanetes va tenir alguna ocasió de gol. Un minut abans del descans, una gran pilota recuperada per en Nane va arribar als peus d’en Feno que es trobava a fora l’àrea. Allà es va treure de la màniga un fort xut que va sorprendre el porter rival i va donar un merescut empat en el descans.
En la segona part les coses no van canviar excessivament. El Joanetes va seguir pressionant i combinant passades llargues amb passades  curtes. En una bona centrada d’en Cros en Sergi L. va estar a punt d’avançar el Joanetes, però va xutar per sobre el travesser. Posteriorment en una d’aquestes passades llargues en Ferran va fer arribar la pilota als peus de l’Ander, que després d’un dribling genial es va plantar davant del porter i va fer un xut creuat que va donar el segon gol visitant.
Amb aquest 1-2 el Joanetes va controlar força bé el partit i només va patir en jugades a pilota parada, tot i que sense ocasions gaire clares. En aquest tram de partit el Joanetes va està a punt d’eixamplar el marcador després d’una jugada estudiada de corner que el porter rival va treure de sota els pals després d’un remat d’en Quel a centrada d’Ander.
A l’últim minut l’Atlètic va tenir una bona ocasió amb una falta directa molt a prop de l’àrea però al final el marcador es va quedar amb un 1-2 que manté el Joanetes al capdamunt de la classificació.
Cal destacar la importància dels canvis de la segona part, ja que mentre l’equip rival anava perdent pistonada, el Joanetes anava augmentant potencial gràcies als homes de refresc.

Lluís: Fi de la ratxa. Portava 3 partits sense encaixar cap gol. Va està molt bé en totes les ocasions rivals. En el gol va està un pèl lent com tota la defensa.
Sergi: Concentrat. Tenia a davant un rival molt ràpid i habilidós amb la pilota als peus. El va aturar en totes les jugades. No va poder ajudar ofensivament.
Ferran: Contundent. Bona feina del central. Va tallar totes les jugades de perill excepte el gol. Va donar l’assistència del segon gol.
Quel: Espès. La trobada amb l’ex equip va fer que estigués molt imprecís. Va fallar alguna passada que podria haver costat car a l’equip.
Nane: Veterà juvenil. Va donar la seguretat necessària a darrera i va córrer com un juvenil a davant.
David C: Tapat. Li va costar molt rebre pilotes al mig del camp, i va haver de baixar fins als centrals per rebre pilotes. Més feina defensiva que ofensiva.
Feno: Golejador. Igual que en David, li va costar tocar pilotes, però ho va arreglar amb un golàs.
Sergi Linares: Desactivat. Va tenir pocs espais i li va costar intervenir. Va fer alguna jugada de mèrit de les seves per la banda.
Cros: Voluntariós. Ho va intentar en tot moment i la seva banda va ser més activa que la dreta. Va poder fer bones centrades, però que no van trobar rematador.
Forca: Lluitador. Va intentar rebre pilotes d’esquena i despenjar pilotes per alt, però el van tapar molt bé.
Ander: Decisiu. Va fer molt bon partit. Va fer algunes passades a la primera (com se li demana) i va fer un golàs per donar-nos els 3 punts.
David L: Ferm. Va entrar per donar consistència al mig del camp.
Pere: Esperonat. Té ganes de jugar minuts i de fer coses. Només li va fallar l’última passada.
Jose: Desgastat. No para de córrer molestant tots els rivals
Santi: Testimonial. Pocs minuts però moltes ganes.
Jordi D: Complidor. Va complir a la seva banda.