dimecres, 7 de març del 2012

JORNADA 22

Crònica:
El dissabte 3 de Març, a les 16:00 hores va tenir lloc el partit més interessant de la jornada 22 que enfrontaven el primer i el segon classificat a St. Esteve d’en Bas. Curiosament era el tercer partit de la  segona volta en que el Joanetes se les veia amb el segon classificat.
Partit molt important pels dos equips ja que significava retallar distancies per uns i un salt endavant per fer encara més gran la distancia del Joanetes com a líder.
El Joanetes sabia de la dificultat que presentava el partit degut a les dimensions reduïdes del terreny de joc i el seu mal estat, que dificulta molt la seva manera de jugar.

El partit no va començar malament pel Joanetes, tot i no tenir un domini clar del partit, era ell qui portava la iniciativa. Tot i això els primer compassos del partit van haver-hi molt poques ocasions de gol tant per un equip com per l’altre. No obstant, al minut 20’, un córner a favor del St. Esteve d’en Bas va acabar en gol desprès de que un dels seus centrals es desmarques cap al primer pal i pentines la pilota al fons de la porteria visitant.
El Joanetes no va baixar els braços i tot i ser molt complicat continuava intentant jugar la pilota. No va ser fins el minut 39’ quan Sergi Linares va recollir la pilota en un extrem de l’àrea i amb un bon retall es va col·locar dins d’aquesta on la defensa rival li va fer falta i l’àrbitre va assenyalar la pena màxima.
David López, el capità del Joanetes, va xutar el penal per la dreta del porter que li va endevinar les intencions fent una gran estirada, la davantera del Joanetes però, molt atenta, va sortir ràpid al refús i Santi, amb molta contundència va xutar al fons de la xarxa.Amb el resultat d’empat a 1 s’arribava al descans.

A la mitja part, els espectadors que es trobaven al municipal del St. Esteve d’en Bas van pogué gaudir d’un espectacular rondo per part dels suplents del Joanetes amb passes increïbles (entre d’altres pedrades), malabars amb la pilota i molts “canyos”.

A la segona meitat les coses no van canviar gaire. El partit continuava sent travat. Va ser una jugada desafortunada que va tornar avançar el St. Esteve a represa de la segon part. Una pilota centrada a l’àrea del Joanetes la va amortir amb el pit Uri cap a la porteria on Lluís havia sortit a buscar la pilota per darrera seu, cap dels dos va pogué esmerar l’error i la pilota va entrar mansament dins la porteria. Jugada de falta d’enteniment i mala sort que va fer que el Joanetes tornes a anar a remolc del partit.
Poc va tardar Ramon a fer el primer canvi. Jordi Kroos va sortir al terreny de joc per Jordi Domenech, per donar més velocitat a aquella banda on Domenech hi havia picat molta pedra. Els minuts anaven passant i el Joanetes cada vegada apretava més. Va ser cap a mitjans de la segona part quan el Joanetes va fer un Triple canvi el qual van sortir del terreny de joc David Casanova, Anderson i Santi donant pas a Siso, Jose i Feno. Canvis per posició però també ofensius, ja que Feno passava a la posició de mitja punta, més avançat del que portava jugant fins aquell moment David López, que va recular a una posició de mig més defensiu. No ni va haver prou amb això que pocs minuts desprès el Joanetes va replegar els laterals formant una línea defensiva de tres on el central Quel va pujar a l’atac a despenjar pilotes.
Va ser però cap al minut 40’, quan una falta entre el mig camp i l’àrea, a priori sense perill de xut directe, on Kroos va sorprendre a tothom, sobretot al porter rival, i va establir l’empat a 2.
Des de la grada, els aficionats es donaven per satisfets amb gol de Kroos i donaven al vist i plau a l’empat, tot i això no semblaven pensar el mateix els jugadors de camp del Joanetes que van donar-se pressa per agafar la pilota de dins la porteria i portar-la al mig del camp per endur-se el partit.
En aquest moment el Joanetes es tornava a col·locar amb una defensa de 4.
Tot i això no va haver-hi gaire temps per res més i el Joanetes es va emportar 1 punt del camp sempre difícil del St. Esteve els quals no redueixen distancia amb el líder.
Empat, que tot i els dos equips volguessin més, segur que no va desagradar a ningú.

Osborne : Jordi Kroos

Crónica per: Sergi Rigart